Kattpensionatet Missetorpet

Evalena Malmqvist driver det professionella kattpensionatet Missetorpet utanför Sala. På fritiden ägnar hon sig åt att ta hand om hemlösa katter (enligt kap. 16 §), vilka hon oftast själv adopterar.  Evalena brinner för katterna i vårt samhälle och är en kvinna med ett stort hjärta.


Evalena är ursprungligen från Värmdö. Hon har arbetat med katter i hela sitt liv, bland annat så har hon varit med i Akutgruppen som hjälper katter i nöd. Där svarade hon i telefon dygnet runt samt hjälpte till med adoptioner och annat kring katterna. Evalena har fortfarande kontakt med flera av volontärerna som hon jobbade tillsammans med. Kattmanien tycker det känns bra att det finns människor där ute som verkligen bryr sig om våra katter!


På kattpensionatet Missetorpet har katterna stora rum och blir stimulerade. Det finns sju katthotellrum och på sommaren är det oftast fullbokat. På gården där kattpensionatet finns, har hon även sitt eget bostadshus, i vilket hon inkvarterar några hemlösa katter i separata rum. En katt som heter Bysen, var så illa däran när hon hittade honom, att hon trodde han skulle stryka med. Både näsan och öronen hade stora skador. Nu myser han med Evalena istället, han är mycket matglad. Bysen syns i bakgrunden på fotot härintill. 


Vid köp från Kattmaniens nätbutik doneras kattmat till svenska katthem. När Kattmanien står på mässor kan även personer som tar hand om hemlösa katter få en donation, Evalena och hennes hemlösa katter är de första som får en sådan donation (eftersom Evalena inte har ett katthem). "Det betyder jättemycket för mig att få denna donation, det ger mig energi att fortsätta kämpa för katterna och det visar att det finns snälla personer som kan hjälpa mig" säger Evalena.

Besök Missetorpets hemsida:


https://www.missetorpet.com/


Copyright @ All Rights Reserved